InstitutMemandu N.B. Motors Sdn. Bhd. (‘IMNB’ for short) ditubuhkan pada tahun 2012 dan diberikan lesen SM1 dari JPJ. IMNB terletak di pusat Kota Samarahan, daerah yang memiliki populasi yang ramai.

IMNB telah membina nama dan reputasinya yang dihormati dengan memberikan pelajaran memandu profesional bersama dengan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, keramahan, kesabaran dan kadar lulus ujian lesen yang tiada tandingannya..

Dari pertama kalinya anda menghubungi IMNB sehingga setelah anda mendapat lesen memandu, anda akan mengalami perkhidmatan pelanggan yang diperibadikan yang menjadi penanda aras dalam industri pendidikan pemandu.

APA YANG KITA LAKUKAN

Peramah

Selanjutnya dengan perkhidmatan dan kepakaran pelanggan yang sangat baik yang kami sediakan, pastinya meyakinkan untuk mengetahui bahawa panggilan anda dijawab oleh tenaga pengajar memandu profesional dan bukan sekadar pengendali pusat panggilan yang hanya berminat untuk mengambil nombor dan menyampaikan mesej.

Kami menghargai setiap pelajar kami.

Dewan Sambutan

Krew Meja Depan kami sentiasa bersedia untuk membantu anda memenuhi semua keperluan dan soal selidik anda.

Apa sahaja yang anda perlukan, IMNB adalah pusat sehenti anda untuk pelajaran memandu, lesen memandu Malaysia dan Pendidikan pemandu Malaysia.

Lesen Memandu Motosikal

IMNB menyediakan kursus menunggang motosikal untuk lesen memandu motosikal Kelas B, Kelas B1 & Kelas B2, memudahkan moped dan motosikal besar 650cc.

Lesen Memandu Kereta

IMNB menyediakan kursus untuk lesen memandu kereta Kelas D, memudahkan 4 pintu kereta “Hatchback”.

IMNB juga menyediakan kursus memandu untuk pemandu taxi.

Lesen Lori & Treler

IMNB menyediakan kursus memandu untuk lesen memandu lori & treler Kelas E, Kelas E1 & Kelas E2, dengan kemudahan trak treler dan trak tugas berat biasa.

Trak Lathan

IMNB mempunyai landasan latihan besar seluas 6 ekar yang dapat menampung 30 pelajar sekaligus untuk belajar.

Trek latihan telah dibina mengikut standard terkini JPJ.

Kelas memandu digital

Krew Instruktor kami dibentuk oleh sekumpulan kakitangan yang berpengalaman, yang profesional, ramah & bersemangat.

Untuk memiliki kelas memandu yang ideal, kami menggunakan demo komputer & ilustrasi TV untuk memperkukuhkan pembelajaran anda.

Tenaga Pengajar Memandu Profesional

Pasukan pengajar kami memenuhi keperluan pelajar muda, pelajar dewasa berumur dewasa, pelajar saraf, pelajar kurang upaya, pelajar antarabangsa, penukaran lesen bukan pemastautin dan luar negara.

Tenaga Pengajar Memandu kami juga melayani pelajar dengan latar belakang bahasa yang berbeza seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Cina. Pada masa akan datang, kami berharap dapat memenuhi lebih banyak bahasa di IMNB.

Kelas

Di IMNB, kami mempunyai 3 bilik darjah yang boleh memuatkan 50 orang pelajar setiap bilik.

Kelas KPP (Kelas Teori Undang-undang 5 jam) dan L2B (bengkel 6 jam) jatuh pada setiap hari Sabtu dan Ahad kerana sesuai dengan kemudahan untuk semua peringkat umur pelajar.

Unit Pengajaran

Untuk kelas praktikal kenderaan penumpang, IMNB kini menggunakan Perodua Viva Elite, yang lebih selesa dan kuat.

Untuk kelas praktikal trak dan treler, dengan trak tugas berat Nissan UD yang boleh dipercayai.

Untuk kelas praktikal motosikal, IMNB menyediakan pemegang Daiichi Sirius 110 dan Daiichi Cfmoto 650NK yang lancar dan mudah.

Kantin

IMNB mempunyai kantin di lokasi yang menjadi tempat pertemuan pelajar dan tenaga pengajar kami.

Anda boleh minum dan menikmati makanan bersama rakan sekelas anda di sini, atau berehat sebentar.

Hubungi Kami!

Lokasi Kami!