N. B. Heavy Industries Sdn. Bhd

Tentang Kami

N. B. Heavy Industries Sdn. Bhd. (‘NBH’ singkatnya) ditubuhkan pada tahun 2010 ketika kumpulan itu memutuskan untuk berkembang menjadi pengeluar kenderaan komersial baru. Syarikat ini telah diberikan dengan izin pembuatan kenderaan komersial baru, bas, van dan kenderaan tujuan khas.

NBH mempunyai pemasangan semiauto buatan AS yang mempunyai kapasiti pengeluaran kabin & casis sebanyak 6000 unit setahun. Sistem ini terdiri daripada dua belas jenis pemasangan dengan panjang keseluruhan 181 meter. Ia mempunyai pelbagai fungsi pemasangan, termasuk kereta, trak ringan, trak berat dan mesin sama ada dalam pengeluaran tunggal atau gabungan.

NBH mempunyai pasukan profesional dan sekumpulan tenaga kerja mahir dalam pembuatan rangka badan berpengalaman untuk memenuhi keperluan harian, jarak jauh, pembinaan, perlombongan, industri, pertanian, kayu dan penggunaan khas; dengan lebih dari 20 tahun menyokong setiap industri dalam penyelesaian terbaik. Kami juga telah menubuhkan pasukan kejuruteraan untuk R&D dan melaksanakan penyelesaian kami yang paling sesuai untuk semua pelanggan kami .

Produk

TRUCK TUGAS RINGAN JAC

NBH telah terlibat dalam pemasangan dan pengedar import JAC Motors CKD. Menyediakan trak untuk muat kargo, kotak, dumper, peti sejuk, pembawa, tangki dan lain-lain

TRUK TUGAS BERAT BEIBEN

NBH telah terlibat sebagai pengimport dan pengedar BEIBEN CKD. Lori ini membekalkan kelengkapan kargo, kotak, dumper kotak, peti sejuk dan tangki. Selain itu, ia juga menyediakan kenderaan tujuan khas seperti pemuat kayu, dan dumper trak berat yang diartikulasikan. Trak tugas berat Beiben berkualiti tinggi. “Untuk dunia yang gemuruh: menunggang masa depan!’.

Pemasangan

Alat pembuatan, pembuatan kenderaan dan trak. Model pemasangan adalah bahawa setiap pekerja ditugaskan untuk tugas tertentu. Proses ini meningkatkan kecekapan untuk pembuatan dan pembangunan produk

Struktur Kilang

Proses Pemasangan

Pemasangan Komponen

Pemasangan Enjin

Fasa Akhir Pemasangan

Pemasangan Casis

Fasa Ujian

HUBUNGI KAMI

Office

  •   Lot 145, Salim Road, Sibu, 96000, Sarawak.
  •   084-212004
  •   084-213858
  •  

Factory

  •   Lot 1225, Block 14, Seduan LD, Tunku Abdul Rahman Road, Sibu, Sarawak
  •   019-8162126